Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Staat uw CV-ketel al op 60o? DEEL organiseert activiteiten met inspiratie en informatie voor verduurzaming en meer grip op je energiegebruik. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. En u kunt een DEEL warmtecamera lenen om uw huis te checken op warmtelekken! (start weer vanaf het najaar)

DEEL Energie Leusden is een brede organisatie met ruimte voor allerlei energie-initiatieven, voor bewoners van koop- en huurwoningen. Zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en meer. Met informatie, collectieve inkoopacties, deelname aan grote zonnedaken, maar ook inspiratie voor slim verwarmen, bespaartips en (nieuw!) de uitleen van een warmtecamera.

DEEL & Thuis aan de slag
- okt & nov | Warmtepompen 'Open huis' middagen : zaterdag 21 okt, zaterdag 11 nov en 18 nov
- 12 okt | Informatieavond Energiezuinig Wonen 2023 door IkWilWatt ism COOL en DEEL
- najaar & winter | DEEL Warmtecamera en CO2 meter lenen - check uw huis op warmtelekken en ventilatie
- najaar & winter | CV-ketel? Zet 'm op 60!

Zie ook:
- terugblik | Collectieve Inkoop: Zonnepanelen
- terugblik | Collectieve Inkoop: Woningisolatie
- MilieuCentraal Bespaartest met bespaartips, door dingen nét even anders te regelen in huis

SAMENWERKEN en Collectieve Inkoopacties
Als we samenwerken kunnen we meer bereiken. Daarom organiseren we collectieve inkoopacties, 'open huis' middagen, webinars en andere activiteiten met tips en ervaringen om thuis energie te besparen en te produceren. Dat doen we ism Energieloket IkWilWatt, Energiegroep COOL, de NMU en andere organisaties. Samen aan de slag - kennis, ervaring en inspiratie delen - zo helpen we elkaar verder!

VOOR HUURDERS
Huurders zijn voor isolatie en zonnepanelen afhankelijk van de verhuurder. WSL en andere verhuurders zijn al bezig met verduurzaming van woningen. Maar - je kunt als huurder zelf óók dingen doen om je energiegebruik te verlagen. Inspiratie vind je oa bij MilieuCentraal en de Woonbond, en DEEL acties voor slim verwarmen. Ben je huurder, en wil je met anderen overleggen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

---
INFORMATIE en advies
is oa te vinden bij:

  • MilieuCentraal - een uitgebreide website met onafhankelijke, praktische informatie
  • Energieloket IkWilWatt - het energieloket van de gemeente Leusden, voor advies door een energiegids of een adviseur

 

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS en DEEL; update april 2024

We produceren op deze 6.200 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 9.500 huishoudens, dat is 74% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!