aug 2023 - Ondanks de grote vraag naar zonnepanelen was het opnieuw gelukt een Collectieve Inkoop actie te organiseren, in samenwerking met New Solar uit Woudenberg. In deze 2e zonnepanelen actie hadden we een record aantal van 115 offerte aanvragen. Dat gaf wat vertraging bij de afhandeling, maar per aug 2023 waren al ruim 300 panelen geïnstalleerd via deze 2e DEEL actie.

TERUGBLIK: NAJAARSACTIE Collectieve inkoop Zonnepanelen in 2022-2023

Zaterdag 15 oktober 2022 was de grote, drukbezochte Energiemiddag in en bij de Til, en tegelijk startte onze 2e Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Na de geslaagde actie van 2021, organiseerden we opnieuw een collectieve inkoop met New Solar uit Woudenberg. Deze actie was voor mensen met een koopwoning, die zonnepanelen op hun eigen dak willen. Online Informatieavond was op donderdag 27 oktober 2022. DEEL en New Solar gaven uitleg, met gelegenheid vragen te stellen.

- - -
TERUGBLIK: NAJAARSACTIE Collectieve inkoop Zonnepanelen in 2021

DEEL organiseerde in 2021 een Najaarsactie, de 1e collectieve inkoop zonnepanelen zodat nog meer mensen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen. De actie was een succes, 61 deelnemers vroegen via DEEL een offerte aan, en kregen advies aan huis voor hun dak en hun wensen. De installatie werkzaamheden zijn gestart in februari 2022, en in april waren al 200 panelen geïnstalleerd. Met de ervaringen van deze Najaarsactie 2021 organiseren we meer collectieve inkoop acties. Schrijf u in voor de nieuwsbrief, of word lid, dan houden we u op de hoogte!

zonnepanelen rossenberg
Nieuwe zonnepanelen in woonwijk Rossenberg, een van de deelnemers van de actie in 2021: 'We hebben nu panelen aan de voorkant en de achterkant, dus de hele dag profiteren we van de zon, zoals ook nu op deze najaarsmiddag. We volgen de zonnestroom opbrengst via de app, en we zetten de wasmachine aan als de zon schijnt! Heel blij met onze zonnepanelen!'

- - -
WIST U DAT ...

  • In Leusden heeft 1 op de 4 woningen al zonnepanelen, en er komen steeds meer daken met zonnepanelen bij.
  • Zonnepanelen leveren stroom zolang het licht is, dus ook als de zon niet schijnt: De zonnestroom wordt gebruikt voor apparaten in huis, en de rest wordt aan het net geleverd. Aan het eind van het jaar verrekent uw energiebedrijf de teruggeleverde zonnestroom in uw jaarafrekening. Dit heet 'salderingsregeling'.
  • Passende oplossing voor uw dak: Bij een 'standaard schuin dak' worden alle zonnepanelen aangesloten op een centrale omvormer die de zonnestroom omzet in wisselstroom. Maar ook voor andere daken, bijvoorbeeld een oost & west opstelling, of zonnepanelen waar schaduw op valt, zijn goede rendabele oplossingen beschikbaar (oa micro-omvormers, optimizers of parallel schakeling).
  • Btw op zonnepanelen is afgeschaft. Voorheen kon de btw op zonnepanelen teruggevraagd worden, sinds januari 2023 is dat vereenvoudigd: u hoeft bij aanschaf geen btw te betalen (btw-tarief 0 procent).
  • Salderingsregeling: De regering was van plan om de salderingsregeling af te bouwen, maar dat gaat niet door. Er komen bij sommige energiebedrijven wel 'terugleverkosten' voor in de plaats.
  • Zie MilieuCentraal voor uitgebreide informatie over zonnepanelen: Alles over zonnepanelen en omvormers, met oa rekenvoorbeelden en uitleg over de salderingsregeling.

Contact: mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS en DEEL; update april 2024

We produceren op deze 6.200 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 9.500 huishoudens, dat is 74% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!