aug 2022 - DEEL organiseerde in het voorjaar 2022 een collectieve inkoop voor mensen die hun huis beter willen isoleren. Via deze actie zijn zeker 17 woningen beter geïsoleerd (update aug 2022). Lees verder voor praktische informatie over o.a. subsidiemogelijkheden voor woningisolatie.

Collectieve Inkoop: Woningisolatie
Energiecoöperatie DEEL organiseerde deze collectieve inkoop voor woningisolatie (voorjaar 2022), naar het voorbeeld van onze geslaagde zonnepanelen actie. DEEL is een Leusdens bewonersinitiatief. We helpen mensen die hun woning beter willen isoleren graag op weg. "Isolatie helpt om gas te besparen, de gasrekening te verlagen, en het huis comfortabel warm te houden."

Update augustus 2022:
- er waren 56 deelnemers, vanuit Leusden en Achterveld
- 17 woningen zijn inmiddels (beter) geïsoleerd aan spouw, vloer en/of dak

- bij 15 woningen is advies en een offerte gegeven voor betere isolatie, maar (nog) geen opdracht bevestiging
- bij 24 woningen bleek ter plekke dat isolatie van spouw, vloer en dak niet nodig of mogelijk was
Diverse mensen hadden de actie gemist en vroegen na afloop om informatie; wellicht wordt de actie in de toekosmt herhaald.

Voor deze collectieve inkoop actie werkten we samen met Van de Bunt Isolatietechniek uit Putten, een gespecialiseerd en gecertificeerd isolatiebedrijf. Zij hebben ook in Leusden al veel woningen geïsoleerd. Zij werken met verschillende materialen voor de isolatie van vloeren, spouwmuren en daken, en geven deskundig advies aan huis. Zo is er voor elke woning een passende oplossing.

pexels verwarmingvdbunt1

- - -
TERUGBLIK: ONLINE INFORMATIEVOND Woningisolatie

DEEL avond ism Van de Bunt, met uitleg over isolatiemaatregelen en de verschillende materialen, subsidie mogelijkheden en deze collectieve inkoop actie. Met natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen.
Download: presentatie informatie-avond

- - -
WONINGISOLATIE - Praktische informatie 

'Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: minder kou en tocht, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Maar liefst 2 van de 3 woningen in Nederland hebben nog geen goede isolatie. MilieuCentraal laat je zien hoe jij de isolatie van je huis checkt en wat je kunt doen om dak, muren, ramen of vloer beter te isoleren' 
- MilieuCentraal | Isoleren en besparen - alles over isolatie, incl zelf-check voor uw woning, informatie over verschillende isolatiematerialen, RD-isolatiewaardes en ventilatie;
- MilieuCentraal | Subsidie voor isolatie - alles over subsidie mogelijkheden, en hoe je subsidie kunt aanvragen. Er kan tot 30% subsidie aangevraagd worden, indien in een periode van 12 maanden twee (isolatie)maatregelen uitgevoerd worden - maar check vooraf de gedetailleerde maatregelenlijst en de voorwaarden.
- RVO.nl - voor het aanvragen van subsidie en de exacte voorwaarden.
- Zie ook de Handleiding woningverbetering, gemeente Leusden voor informatie vanuit het energieloket van de gemeente.

vdbunt2vdbunt3

- - -
Samenwerking
- Deze collectieve inkoop actie wordt ondersteund door Energiegroep COOL, waarmee we nauw samenwerken. COOL organiseerde diverse energie- en isolatie-markten, waaraan Fa. van de Bunt ook altijd meedeed.

 

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS en DEEL; update april 2024

We produceren op deze 6.200 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van ruim 9.500 huishoudens, dat is 74% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!