DEEL organiseerde op woensdag 3 maart 2021 een online informatie avond. Het was een avond met 20 deelnemers en veel positieve energie. Waarom is DEEL opgericht? Wat gaat DEEL doen? Welke vragen liggen er om samen op te pakken? We starten oa een nieuw collectief Zonnedak, en op woensdag 31 maart is de volgende DEEL avond.

Informatie avond: Kennismaking met DEEL
woendag 3 maart 2021 | 20:00-21:30 uur | online via Zoom

We hebben veel plannen. En we inventariseerden wensen en ideeën, voor een informatie avond, een inkoopactie, of andere activiteiten.

Download - presentatie
- waarom is DEEL opgericht?
- plannen voor dit voorjaar, met oa de start van een nieuw collectief Zonnedak

Inventarisatie vragen, wensen en ideeën, oa:
- informatie over de vernieuwing van de salderingregeling voor zonnepanelen op je eigen dak
- informatie over subsidies
- collectieve inkoopacties: Vereniging Eigen Huis heeft regelmatig acties voor zonnepanelen. Welke inkoopacties in Leusden zijn nuttig? per wijk, voor isolatie, of ook voor zonnepanelen? hoe kunnen we ervaringen delen?
- samen zonnepanelen in een collectief dak of een zonneveld: hoe werkt dat? [dit zal een van de onderwerpen zijn op 31 maart]
- is al uitgerekend of alle grote energieprojecten wel aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet? wat doet Stedin om de capaciteit te vergroten?
- zonnestroom opslaan: opslag zal steeds belangrijker worden, wat zijn de ontwikkelingen? Utrecht had een proefproject voor opslag en teruglevering met elektrische auto's. Wat kunnen we in Leusden doen?
- iedereen heeft andere prioriteiten, veel mensen zijn niet met 'energie' bezig. Uitdaging: als we samenwerken, kunnen we goede acties organiseren met & voor elkaar, mensen ontzorgen, zodat je gewoon kunt meedoen zonder zelf alles te moeten uitzoeken.

Zie ook de DEEL#2 avond ism de Energiegidsen en COOL op 31 maart 2021.

Doe ook mee - DEEL is een vereniging (energiecoöperatie). Doe mee door lid te worden, meld je aan voor de nieuwsbrief, en deel hier je ideeën en vragen. Samen bereiken we meer!