“Veel gemeentes hebben een energiecoöperatie, waarin inwoners samenwerken voor betere woningisolatie, meer  zonnepanelen, en tips voor slim met energie. In Leusden is al veel gebeurd, maar we zijn nog niet klaar. Zo ontstond het plan om ook in Leusden een energiecoöperatie op te richten.” Dat werd DEEL: Duurzame Energie voor Elke Leusdenaar.

Nieuw: DEEL Energie Leusden
De initiatiefnemers zijn actief in Energiegroep COOL, IkWilWatt - energiegidsen, Zonnedak de Korf en Zonnedak Valleizon. Zo konden de ideeën snel gekoppeld worden en afgestemd met andere organisaties. “Als we samenwerken bereiken we meer. Denk aan collectieve inkoopacties, nieuwe Zonnedaken, of zelfs participeren in grootschalig opgewekte duurzame energie. Slim met energie omgaan helpt ook huurders om de energierekening te verlagen.”

“Onlangs is in de media verwarring ontstaan over warmtepompen, en hoe we ons huis zonder aardgas zouden moeten verwarmen. Kan dat wel? En wie gaat dat betalen? Ook worden er regionale plannen gemaakt voor windmolens en zonneparken. Wat betekent dat voor Leusden, voor ons? Ook daarin gaan we samenwerken, onze stem laten horen en oplossingen zoeken.”

Doe mee, denk mee - samen kunnen we meer bereiken
DEEL is een vereniging (energiecoöperatie) voor en door inwoners van Leusden. Steun DEEL en doe mee, voor 10 euro per jaar bent u al lid.

Meer weten? Suggesties?
- Zie de terugblik: online informatie-avond op woensdagavond 3 maart 2021
- Steun DEEL en word lid voor 10 euro per jaar
- Vragen, suggesties: laat het weten!

Initiatiefgroep
Mark Goedkoop, Marian Marseille en Willem van der Wal
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.