Wilt u ook uw eigen zonnestroom? Een offerte voor panelen op uw dak? Ondanks de grote vraag naar zonnepanelen is het gelukt weer een Collectieve Inkoop actie te organiseren, in samenwerking met New Solar uit Woudenberg. Update 2 januari: de inschrijving is nu gesloten, met een record aantal van 115 offerte aanvragen. 


Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Staat uw CV-ketel al op 60o? DEEL organiseert praktische webinars met inspiratie en informatie voor verduurzaming en meer grip op je energiegebruik. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. En u kunt een DEEL warmtecamera lenen om uw huis te checken op warmtelekken! (start weer vanaf 15 okt)


In Stoutenburg zijn 2 'collectieve zonnedaken' in voorbereiding, een project van Energiecoöperatie DEEL ism Vallei Horstee. De projectlocaties zijn aan de Ruifweg en de Stoutenburgerlaan, twee grote daken met in totaal 400 zonnepanelen. Inwoners van Leusden, Achterveld en Stoutenburg kunnen meedoen. Ook huurders kunnen zo eigen zonnepanelen te kopen.


DEEL organiseerde in het voorjaar een collectieve inkoop voor mensen die hun huis beter willen isoleren. Via deze actie zijn inmiddels al 17 woningen beter geïsoleerd (update aug 2022). De actie is gesloten (wrsch najaar/winter 2022 een nieuwe actie), maar lees verder voor praktische informatie over o.a. subsidiemogelijkheden.


De Zonnedaken Teller voor Leusden staat al op ruim 2.650 daken met zonnepanelen, met 17,5 MW vermogen. Daar produceren we voldoende zonnestroom voor het gebruik van 5.000 gezinnen, dat is 38% van alle inwoners van Leusden (update: nov 2021; bron CBS en DEEL)


Bij Energieloket IkWilWatt zijn energiegidsen actief om informatie en advies te geven over welke maatregelen mogelijk zijn. Ook zijn Energie Vouchers beschikbaar voor kleine energiebesparende maatregelen voor huurders en woningeigenaren (op=op).

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m 2019) en DEEL; update nov 2021

We produceren op deze 2.680 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van
ruim 5.000 huishoudens, dat is 38% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!