Zoekt u informatie of advies over isoleren, of zonnepanelen op het dak? Staat uw CV-ketel al op 60o? DEEL organiseert praktische webinars met inspiratie en informatie voor verduurzaming en meer grip op je energiegebruik. We kijken waar we samen inkoopacties kunnen organiseren. En u kunt een DEEL warmtecamera lenen om uw huis te checken op warmtelekken! (start weer vanaf 15 okt)

DEEL Energie Leusden is een brede organisatie met ruimte voor allerlei energie-initiatieven, voor bewoners van koop- en huurwoningen. Zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en meer. Met informatie, collectieve inkoopacties, deelname aan grote zonnedaken, maar ook inspiratie voor slim verwarmen, bespaartips en (nieuw!) de uitleen van een warmtecamera.

DEEL & Thuis aan de slag
- vanaf 15 okt  2022 | DEEL Warmtecamera - Maak warmtefoto's en check uw huis op warmtelekken
- najaar & winter | CV-ketel? Zet 'm op 60!
- vanaf 15 okt 2022 | Collectieve Inkoop: Zonnepanelen
Zie ook:
- terugblik | Collectieve Inkoop: Woningisolatie
- terugblik | Energiemiddag 2021
- najaar 2021 | MilieuCentraal Bespaartest met snelle bespaartips, door dingen nét even anders te regelen in huis

SAMENWERKEN en Collectieve Inkoopacties
Als we samenwerken kunnen we meer bereiken. Daarom organiseren we collectieve inkoopacties, en webinars over tips en ervaringen om thuis energie te besparen en te produceren. Dat doen we ism Energieloket IkWilWatt, Energiegroep COOL, de NMU en andere organisaties. Samen aan de slag - kennis, ervaring en inspiratie delen - zo helpen we elkaar verder!

VOOR HUURDERS
Huurders zijn voor isolatie en zonnepanelen afhankelijk van de verhuurder. WSL en andere verhuurders zijn al bezig met verduurzaming van woningen. Maar - je kunt als huurder zelf óók dingen doen om je energiegebruik te verlagen. Inspiratie vind je oa bij MilieuCentraal en de Woonbond, en DEEL acties voor slim verwarmen. Ben je huurder, en wil je met anderen overleggen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

---
INFORMATIE en advies
is oa te vinden bij:

  • MilieuCentraal - een uitgebreide website met onafhankelijke, praktische informatie
  • Energieloket IkWilWatt - het energieloket van de gemeente Leusden, voor advies door een energiegids of een adviseur

 

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GEÏNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m 2019) en DEEL; update nov 2021

We produceren op deze 2.680 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van
ruim 5.000 huishoudens, dat is 38% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!