Bij De Groene Belevenis zijn Energiegidsen actief om woningeigenaren van informatie te voorzien en te adviseren welke maatregelen mogelijk zijn. Ook zijn Energie Vouchers beschikbaar: nu voor woningeigenaren, binnenkort ook voor huurders.

Wilt u een afspraak met een energiegids?
IkWilWatt is het Energieloket van de gemeente Leusden. Via IkWilWatt kunt u een afspraak maken met een energiegids. U kunt ook een warmtescan aanvragen voor uw woning. Ivm corona zijn afspraken nu online.

Duurzaam Bouwloket
Het is ook mogelijk om via de energiegidsen of via de website advies te krijgen van 'Het Duurzaam Bouwloket'. Deze organisatie kan offertes beoordelen en levert in specifieke gevallen advies over welke maatregelen toepasbaar zijn; dit vindt plaats via e-mail. Wanneer er meer ingrijpend advies nodig is, heeft de gemeente iemand ingehuurd die persoonlijk advies kan geven. Hiervoor wordt echter, in tegenstelling tot de voorgaande advisering, een bijdrage van de aanvrager gevraagd.

Warmtescan en meting binnenhuis milieu
De energiegidsen hebben de beschikking over een IR camera voor een warmtescan. Ook hebben zij een CO2 meter en een relatieve vochtigheidsmeter, waarmee het binnenhuis milieu gemeten kan worden. Een dergelijke meting kan gedaan worden in het late najaar, de winter en het vroege voorjaar, wanneer de buitentemperatuur voldoende laag is. Via IkWilWatt kan een afspraak gemaakt worden met een energiegids om deze metingen uit te voeren.

Tot 31 december 2021 kunt u gebruik maken van de Energie Vouchers
Zie IkWilWatt.nl | Cashback actie voor informatie en het aanvragen van een Voucher.
Deze actie is, ivm de landelijke subsidieregeling, alleen voor woningeigenaren. Voor huurders komt de gemeente binnenkort met een andere actie.

Informatie
IkWilWatt, energieloket van de gemeente Leusden
www.ikwilwatt.nl

Zonnedaken Teller Leusden

x
ZONNEDAKEN OP WONINGEN
x
ZONNEDAKEN OP BEDRIJVEN
x
ZONNESTROOM (MW) GE√ŹNSTALLEERD VERMOGEN


Bron: CBS (t/m 2019) en DEEL; update nov 2021

We produceren op deze 2.680 zonnedaken van woningen en bedrijven al voldoende Leusdense zonnestroom voor het gebruik van
ruim 5.000 huishoudens, dat is 38% van alle inwoners van Leusden en er komen steeds meer zonnepanelen bij.

Oproep: Heb je onlangs zonnepanelen op je dak gelegd? laat het dan weten voor onze volgende update van de Zonnedaken Teller!