In Stoutenburg worden 2 'collectieve zonnedaken' aangelegd, een project van Energiecoöperatie DEEL ism Vallei Horstee. Update: het 1e dak is maandag 5 juni aangesloten op het net en levert al zonnestroom! het 2e dak volgt later deze maand. En vanwege de grote vraag starten we de voorbereidingen en inschrijving voor 2 nieuwe daken.


Veel mensen in Leusden zijn op zoek naar ervaringen met warmtepompen. Welke soorten zijn er, hoe kun je kiezen, wat moet er in huis gebeuren, en ook: hoeveel geluid maakt een warmtepomp? Daarom organiseren Energieloket IkWilWatt en Energiecoöperatie DEEL twee ‘open huis’ middagen, op zaterdag 11 en 18 maart.


Wilt u ook uw eigen zonnestroom? Een offerte voor panelen op uw dak? Ondanks de grote vraag naar zonnepanelen is het gelukt weer een Collectieve Inkoop actie te organiseren, in samenwerking met New Solar uit Woudenberg. Update 2 januari: de inschrijving is nu gesloten, met een record aantal van 115 offerte aanvragen.


Zaterdagmiddag 15 oktober is er weer een grote Energiemiddag in en bij de Til, in samenwerking met IkWilWatt en andere organisaties. Er is een energiemarkt en er zijn presentaties, met veel praktische informatie, advies en activiteiten om aan mee te doen.


DEEL heeft nu een warmtecamera, die u kunt lenen om zelf warmtefoto's te maken van uw huis. Waar zitten kieren? En wat is het effect van oa radiatorfolie? Met een goede handleiding, en deskundige uitleg ism Energieloket IkWilWatt. 'Dit is heel handig om warmtelekken op te sporen en te verhelpen'. U kunt vanaf nu aanmelden om de warmtecamera te lenen.


Veel CV-ketels staan op 80 graden ingesteld, en dat is voor de verwarming veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw CV-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel en simpel veel gas, en geld. Lees verder voor uitleg en handleidingen.