Wilt u ook uw eigen zonnestroom? Een offerte voor panelen op uw dak? Ondanks de grote vraag naar zonnepanelen is het gelukt weer een Collectieve Inkoop actie te organiseren, in samenwerking met New Solar uit Woudenberg. Er zijn nu al ruim 80 aanmeldingen (update 28 nov) en de eerste opdrachten zijn al getekend. Ook meedoen? Vanwege de grote belangstelling is de inschrijving verlengd tot 31 december.


Zaterdagmiddag 15 oktober is er weer een grote Energiemiddag in en bij de Til, in samenwerking met IkWilWatt en andere organisaties. Er is een energiemarkt en er zijn presentaties, met veel praktische informatie, advies en activiteiten om aan mee te doen.


DEEL heeft nu een warmtecamera, die u kunt lenen om zelf warmtefoto's te maken van uw huis. Waar zitten kieren? En wat is het effect van oa radiatorfolie? Met een goede handleiding, en deskundige uitleg ism Energieloket IkWilWatt. 'Dit is heel handig om warmtelekken op te sporen en te verhelpen'. U kunt vanaf nu aanmelden om de warmtecamera te lenen.


Veel CV-ketels staan op 80 graden ingesteld, en dat is voor de verwarming veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw CV-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel en simpel veel gas, en geld. Lees verder voor uitleg en handleidingen.


In Stoutenburg zijn 2 'collectieve zonnedaken' in voorbereiding, een project van Energiecoöperatie DEEL ism Vallei Horstee. De projectlocaties zijn aan de Ruifweg en de Stoutenburgerlaan, twee grote daken met in totaal 400 zonnepanelen. Inwoners van Leusden, Achterveld en Stoutenburg kunnen meedoen. Ook huurders kunnen zo eigen zonnepanelen te kopen.


DEEL organiseerde in het voorjaar een collectieve inkoop voor mensen die hun huis beter willen isoleren, i.s.m. Van de Bunt Isolatietechniek. De actie had in korte tijd veel deelnemers en is inmiddels gesloten, maar lees verder voor praktische informatie over o.a. subsidiemogelijkheden.