Houd de kou buiten! DEEL organiseert een collectieve inkoop voor mensen die hun huis beter willen isoleren. "Isolatie helpt om gas te besparen, en het huis comfortabel warm te houden." DEEL actie ism Van de Bunt Isolatietechniek uit Putten. Inschrijven uiterlijk 15 april (nieuwe sluitingsdatum!) voor advies en een offerte voor uw woning en uw wensen.


DEEL heeft nu een warmtecamera, die u kunt lenen om zelf warmtefoto's te maken van uw huis. Waar zitten kieren? En wat is het effect van oa radiatorfolie? Met een goede handleiding, en deskundige uitleg ism Energieloket IkWilWatt. 'Dit is heel handig om warmtelekken op te sporen en te verhelpen'.


MilieuCentraal verzamelde snelle bespaartips, gewoon door dingen nét even anders te regelen in huis. Onze Leusdense zonnedaken leveren nu voldoende zonnestroom voor het gebruik van zo'n 5.000 gezinnen. Het gas wordt duurder. Uitdaging: die energie slimmer gebruiken, dwz niet onnodig verspillen, en zo ook de energierekening verlagen!


Veel CV-ketels staan op 80 graden ingesteld, en dat is voor de verwarming veel heter dan nodig. Op welke temperatuur staat jouw CV-ketel? Check de temperatuur, en zet 'm op 60! Zo bespaar je al snel veel gas, en daarmee energie en geld. Urgenda rekende uit dat je voordeel kan oplopen tot wel 60 euro per jaar.


In Leusden heeft ca. 1 op de 4 woningen al zonnepanelen. Inschrijving voor onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL Najaarsactie ism New Solar uit Woudenberg, is inmiddels gesloten. Het was een geslaagde actie met 61 deelnemers.


Alles weten over energezuinig wonen? Kom zaterdagmiddag 16 oktober naar de Til voor informatie, advies en inspiratie. Infomiddag Energiezuinig Wonen, door IkWilWatt, Energiegroep COOL en DEEL Energie Leusden, met oa inschrijving voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen, de DEEL najaarsactie.