DEEL organiseerde in het voorjaar een collectieve inkoop voor mensen die hun huis beter willen isoleren, i.s.m. Van de Bunt Isolatietechniek. De actie had in korte tijd veel deelnemers en is inmiddels gesloten, maar lees verder voor praktische informatie over o.a. subsidiemogelijkheden.

Collectieve Inkoop: Woningisolatie
Energiecoöperatie DEEL organiseerde deze collectieve inkoop voor woningisolatie, naar het voorbeeld van onze geslaagde zonnepanelen actie. DEEL is een Leusdens bewonersinitiatief. We helpen mensen die hun woning beter willen isoleren graag op weg. "Isolatie helpt om gas te besparen, de gasrekening te verlagen, en het huis comfortabel warm te houden."

Voor deze collectieve inkoop actie werkten we samen met Van de Bunt Isolatietechniek uit Putten, een gespecialiseerd en gecertificeerd isolatiebedrijf. Zij hebben ook in Leusden al veel woningen geïsoleerd. Zij werken met verschillende materialen voor de isolatie van vloeren, spouwmuren en daken, en geven deskundig advies aan huis. Zo is er voor elke woning een passende oplossing.

Lees verder voor een terugblik.

- - -
WONINGISOLATIE - Praktische informatie 
'Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: minder kou en tocht, een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Maar liefst 2 van de 3 woningen in Nederland hebben nog geen goede isolatie. MilieuCentraal laat je zien hoe jij de isolatie van je huis checkt en wat je kunt doen om dak, muren, ramen of vloer beter te isoleren' 
- MilieuCentraal | Isoleren en besparen - alles over isolatie, incl zelf-check voor uw woning, informatie over verschillende isolatiematerialen, RD-isolatiewaardes en ventilatie;
- MilieuCentraal | Subsidie voor isolatie - alles over subsidie mogelijkheden, en hoe je subsidie kunt aanvragen. Er kan tot 30% subsidie aangevraagd worden, indien in een periode van 12 maanden twee (isolatie)maatregelen uitgevoerd worden - maar check vooraf de gedetailleerde maatregelenlijst en de voorwaarden.
- RVO.nl - voor het aanvragen van subsidie en de exacte voorwaarden.
- Zie ook de Handleiding woningverbetering, gemeente Leusden voor informatie vanuit het energieloket van de gemeente.

- - -
Samenwerking
- Deze collectieve inkoop actie werd ondersteund door Energiegroep COOL, waarmee we nauw samenwerken. COOL organiseerde diverse energie- en isolatie-markten, waaraan Fa. van de Bunt ook altijd meedeed.