Zaterdagmiddag 15 oktober is er weer een grote Energiemiddag in en bij de Til, in samenwerking met IkWilWatt en andere organisaties. Er is een energiemarkt en er zijn presentaties, met veel praktische informatie, advies en activiteiten om aan mee te doen.

Energiezuinig Wonen 2022: energiemarkt en presentaties
zaterdag 15 oktober 2022 | 13:00 - 16:30 uur | de Til (Hamersveldseweg 30, Leusden)

Bij de DEEL kraam kunt u terecht voor de inkoopactie zonnepanelen voor uw eigen dak (start 15 okt), actuele informatie over collectieve zonnedaken (400 panelen op twee grote daken) én het lenen van een warmtecamera om warmtelekken in huis op te sporen. Zie ook hieronder:

15 okt & daarna: Warme winterspullen voor de Kringloopwinkel
Tijdens de grote Energiemiddag op zaterdag 15 oktober worden warme winterspullen ingezameld voor de Kringloopwinkel. Want daar is veel vraag naar warme fleecedoeken, truien en sokken, gordijnen, vloerkleden en andere warme winterspullen. Dus heeft u nog iets over? Breng het mee! Inleveren bij de Kringloopwinkel (Bedrijfsweg 1) kan natuurlijk ook.

Start 15 okt | DEEL: Collectieve inkoop zonnepanelen
Na de geslaagde actie van vorig jaar, organiseren we opnieuw een collectieve inkoop zonnepanelen, met New Solar uit Woudenberg. Deze actie is voor mensen die (extra) zonnepanelen op hun eigen dak willen. Vanwege de grote vraag naar panelen, gaan we het iets anders organiseren dan vorig jaar. Informatie daarover volgt binnenkort - zie inkoopactie zonnepanelen

Start 15 okt | DEEL: Warmtecamera lenen, om uw woning te scannen op warmtelekken
DEEL heeft 2 warmtecamera’s. Vorig jaar zijn daarmee goede ervaringen opgedaan door mensen die hun woning willen scannen op warmtelekken. Vanaf 15 oktober kunt u weer inschrijven om een warmtecamera te lenen. Dat is gratis voor leden van DEEL, en kost 10 euro voor niet-leden. Het inschrijfformulier is vanaf 15 oktober open; mensen die nog op de voorjaars-wachtlijst staan krijgen apart bericht. - zie warmtecamera lenen

Update: project Collectieve Zonnedaken
Mensen die zich voor dit project hebben aangemeld, hebben op 24 sept bericht ontvangen via een aparte nieuwsbrief. Hoe gaat het met dit project: er is een zon-op-dak project in voorbereiding, met 400 zonnepanelen op twee locaties in Stoutenburg. Stedin inmiddels heeft bevestigd dat beide locaties op het net aangesloten kunnen worden, er zijn intentie/opstalovereenkomsten met de locatie-eigenaren getekend, er is subsidie aangevraagd, er zijn al 50 belangstellenden. Kortom de voorbereidingen zijn al ver, en binnenkort wordt duidelijk wanneer de voorinschrijving kan starten. Dit is een project van DEEL ism Vallei Horstee - zie collectieve zonnedaken

Update: Warmtepompen
Uit de ledenavond kwam als suggestie een warmtepomp activiteit te organiseren, met bijvoorbeeld een excursie langs DEEL-leden die al een warmtepomp hebben. Dat plan is nog blijven liggen, oa omdat warmtepompen nu een erg lange levertijd hebben. Maar is wel informatief voor wie zich wil oriënteren op een warmtepomp, de verschillende keuzes en modellen, en alles wat daar bij komt kijken. Wilt u meedoen, om warmtepompen te bezoeken? Of zou u uitleg kunnen geven over uw eigen warmtepomp? Laat het dan graag weten, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen we de wensen en mogelijkheden afstemmen. En kom naar de Energiemiddag op 15 oktober, waar een van de presentaties speciaal gaat over warmtepompen.

Er worden meer activiteiten georganiseerd in de periode rondom de energiemiddag, o.a. ook online en in de bibliotheek. Houd de websites in de gaten voor het programma!

- - -
ORGANISATIE Energiemiddag 2022

Energiecoöperatie DEEL, Energieloket IkWilWatt en de energiegidsen, en Energiegroep COOL ; in samenwerking met de Gemeente, de Woningstichting en de Kringloopwinkel.