In Stoutenburg zijn 2 'collectieve zonnedaken' in voorbereiding, een project van Energiecoöperatie DEEL ism Vallei Horstee. De projectlocaties zijn aan de Ruifweg en de Stoutenburgerlaan, twee grote daken met in totaal 400 zonnepanelen. Inwoners van Leusden, Achterveld en Stoutenburg kunnen meedoen. Ook huurders kunnen zo eigen zonnepanelen te kopen.

MEEDOEN aan een 'Collectief Zonnedak'
Deelname staat open voor mensen die wonen in het 'postcodegebied' rondom de zonnedaken, dus in Leusden, Achterveld en Stoutenburg. Met de gezamenlijke inleg van de deelnemers worden de installaties gefinancierd (een certificaat per zonnepaneel). Daarvoor krijg je als deelnemer elk jaar een vergoeding voor de zonnestroom opbrengst van 'jouw' zonnepanelen. Er wordt zonnedak-coöperatie opgericht, om de installaties te beheren en de opbrengst te verrekenen. De daken worden gehuurd voor 15 jaar, dat is de looptijd van het project. Het is mogelijk om certificaten tussentijds door te verkopen aan iemand anders die in het postcodegebied woont. Daarover worden bij aanvang van het project afspraken gemaakt in een deelnemers-reglement.

Update 17 maart: Goed nieuws: 43 deelnemers hebben hun deelname bevestigd, met financiering voor alle certificaten. Er waren zelfs meer inschrijvingen dan certificaten, dus sommige mensen krijgen minder certificaten dan aangevraagd. Uit de toegezegde giften kunnen we 7 certificaten registreren voor Voedselbank, en de gemeente vulde dit aan met een onverwachte gift voor 3 certificaten. Zo komt het totaal op 10 certificaten voor de Voedselbank. We gaan nu opdracht geven aan fa. van Ginkel om de zonnepanelen te installeren.

MEER INFORMATIE en meedoen
Lees verder: Collectieve Zonnedaken - samen zonnepanelen op een groot dak