Najaar 2020 is Zonnedak Valleizon opgeleverd, het 2e collectieve zonnedak in Leusden. Wilt u ook meedoen in een collectief zonnedak? DEEL en Vallei Horstee overleggen ism enkele agrariërs waar we nieuwe collectieve zonnedaken kunnnen realiseren. En we hebben contact met Zonneveld De Emelaar i.o. om te zien of we daarin als inwoners ook kunnen participeren.

Een collectief zonnedak?
Kun je geen zonnepanelen op je eigen dak leggen? Dan kun je deelnemen in zo'n collectief zonnedak, en samen met anderen je eigen zonnestroom produceren. Zonnedak de Korf en Zonnedak Valleizon maken daarvoor gebruik van de 'postcoderoos regeling', met een looptijd van 15 jaar. De zonnepanelen worden gezamenlijk beheerd, en er worden afspraken gemaakt over praktische zaken, bijvoorbeeld hoe je panelen aan anderen kunt verkopen als je gaat verhuizen. De opbrengst wordt jaarlijks verrekend, vergelijkbaar met panelen op je eigen dak.

Nieuwe collectieve zonnedaken en een zonneveld
DEEL en Vallei Horstee hebben in december 2020 via de NMU in Utrecht een quick scan laten maken voor zes agrariëres die zonnepanelen willen leggen op grote daken van hun bedrijf. Met de uitkomsten wordt nu besproken wat mogelijk is. Naar verwachting komen 1 of 2 daken beschikbaar voor een collectief project via de postcoderoos regeling. Daaraan kunnen dan inwoners vanuit heel Leusden meedoen. Ook hebben we contact met de initiatiefnemers van Zonneveld De Emelaar i.o. en we overleggen of we daarin als inwoners kunnen participeren.


TERUGBLIK | INFORMATIE AVOND DEEL#3: 'CV-ketel op 60' en nieuw Collectief Zonnedak
wo 31 maart | 20:00-21:30 | online via Zoom
Op woensdag 31 maart 2021 organiseerden we een online informatie avond oa over nieuwe collectieve Zonnedaken en de ervaringen vanuit Zonnedak de Korf, waarin 40 deelnemers al sinds 2017 samen 280 zonnepanelen hebben. Download: presentatie collectieve zonnedaken

Belangstelling om deel te nemen in een nieuw collectief Zonnedak? mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan houden we je op de hoogte. Inmiddels hebben zich al zo'n 20 belangstellenden aangemeld.


OVER DE BESTAANDE COLLECTIEVE ZONNEDAKEN

Zonnedak de Korf
Zonnedak de Korf draait sinds 2017, met 40 deelnemers die samen 280 zonnepanelen hebben op het dak van Sporthal de Korf. Soms komen er zonnepanelen beschikbaar, bijvoorbeeld als iemand verhuist naar een ander postcodegebied. Heb je belangstelling om in dit project mee te doen? neem dan contact op met secretaris Gert ten Cate, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zonnedak Valleizon
Zonnedak Valleizon is in 2020 gestart, met 17 deelnemers die samen 230 zonnepanelen hebben op het dak van de Wiebelwagen.
Contact: secretaris Gerda Wiertz, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Doe ook mee - DEEL is een vereniging (energiecoöperatie). Doe mee door lid te worden, meld je aan voor de nieuwsbrief, en deel hier je ideeën en vragen. Samen bereiken we meer!